Hlina by privítal, ak by MV SR do septembra aktualizovalo správu o Gorile

10.08.2012 Bratislava

Bratislava 10. augusta (TASR) - V prípade, že sa správa o vyšetrovaní kauzy Gorila odloží na septembrovú schôdzu parlamentu, poslanec Alojz Hlina (OĽaNO) uvažuje, že by sa obrátil na ministerstvo vnútra so žiadosťou aktualizovať jej obsah. Ten bol totiž zverejnený a medializovaný už koncom júla, uvedené údaje by tak už v septembri neboli aktuálne. "Určite to zvážim. Má to svoju logiku," povedal opozičný poslanec.

V prípade, že taká žiadosť príde, ministerstvo by sa v tejto veci obrátilo na tím vyšetrovateľov Gorily. Aj predchádzajúcu správu pre rezort totiž vypracoval špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. V nej poslancov informoval, že vyšetrovatelia doteraz zadovážili listinný materiál v rozsahu asi 60.000 strán, vypočuli asi 50 svedkov a spracovali niekoľko desiatok žiadostí.

Šiesty rokovací deň 6. schôdze Národnej rady (NR) SR dnes pokračuje hlasovaním o vládnej novele zákona o sociálnom poistení. Návrh, ktorý okrem iného zavádza aj zmeny v dôchodkovom systéme, zamestnával zákonodarcov šesť dní prebiehajúcej schôdze. V hre je preto aj možnosť, že poslanci odsúhlasia presun všetkých zvyšných bodov programu, medzi nimi aj správu o Gorile, na september.

Okrem nej by tak v pléne nezaznel ani vládny návrh zmeny kompetenčného zákona a 16 poslaneckých návrhov. Na programe je napríklad novela z dielne OĽaNO, ktorá má zmierniť zákon o štátnom občianstve aj návrh Mosta-Híd povoliť 0,5 promile alkoholu v krvi cyklistom.
 

Vyberte región